Cokoladova Buchta

Sladkým hříchem do nebes: Recept na dokonalou čokoládovou buchtu!

"Úvod k neodolatelnému sladkému lákadlu - cokoládové buchtě: Znáte chuť dokonalého spojení nadýchaného těsta a lahodné čokolády? Připravte se na zážitek, který vám vykouzlí úsměv na tváři i po mnoha hodinách. Cokoládová buchta je ideálním způsobem, jak si dopřát sladkou tečku k večeři či obohatit rodinnou...

Petržel

Petržel - nejen koření, ale i zdravá a chutná zelenina

Úvod do petržele jako druhu zeleniny Petržel je jednou z nejrozšířenějších zelenin na světě a její použití v gastronomii a medicíně je velmi rozmanité. Tato druh zeleniny je nejen chutná a aromatická, ale také plná vitamínů a minerálů. Pokud se chystáte začít s pečlivým výběrem tohoto superfoodu pro vaše jídla,...

Bahník

Bahník - lahodná ryba, kterou byste měli ochutnat!

Popis bahníka jako druhu ryby Bahník je druh ryby, která patří do čeledi kaprovitých. Tato ryba má štíhlé a protáhlé tělo s drobnými šupinami a větším počtem kostí než jiné druhy kaprovitých ryb. Bahníci jsou obvykle menší velikosti – dorůstají v průměru 20–30 centimetrů, ale mohou vážit i několik set...

Mučenka

Mučenka - Tajemné koření, které okoření každé jídlo!

Co je mučenka? Mučenka je druh koření, které se používá ve východní a střední Evropě již po staletí. Jedná se o mix rozemletých semínek z malé řepky (zvané také hořčičný chléb) a koriandru. Mučenka dodává jídlu pikantní chuť a vůni. Bývá běžně používána při vaření polévek, omáček, marinád nebo...

Škrob

Škrob - nezbytná potravina plná energie a výživných látek

Co je škrob? Škrob je významná součást mnoha potravin, které denně konzumujeme. Jedná se o polysacharid složený z molekul glukózy, které jsou propojené glykosidickými vazbami. V přírodě se škrob nachází zejména v semenech a kořenech rostlin, kde plní funkci zásobní látky. Po vaření nebo pečení se škrob změní na...

Fenykl

Fenykl - tajná zbraň pro dokonalou chuť vašich jídel!

Co je fenykl Fenykl, zvaný také medovice obecná, je druh koření a rostlina, kterou můžete najít v Evropě, Africe i Asii. Jeho hlavní charakteristiku tvoří sladká aroma s dotykem anýzu a lehce hořkým nádechem. Fenykl se nejčastěji používá při vaření jako dochucovadlo pro ryby, maso či zeleninu. Může být sušený nebo...

Cumin

Kumin - tajná zbraň v kuchyni plná chuti a zdraví

Co je to cumin? Cumin, česky také kmín, je aromatické semeno pocházející ze Středního východu a Indie. Používá se jako koření k dochucení mnoha jídel, zejména těstovin, omáček, polévek a různých druhů masa. Má charakteristickou chuť s lehce hořkým nádechem a intenzivní vůni, která dodává jídlu lahodnou...