Masticha: Tajemná pryskyřice z ostrova Chios
Masticha je pryskyřice, která pochází ze stromu známého jako Pistacia lentiscus, jenž vizuálně připomíná olivovník. Ačkoli stromy...
Masticha je pryskyřice, která pochází ze stromu známého jako Pistacia lentiscus, jenž vizuálně připomíná olivovník. Ačkoli stromy...
Kopřivy (Urtica dioica) jsou rostliny, které by mohly být přehlíženy nebo dokonce považovány za nepříjemné buriny, ale ve skutečnosti...
Mojito je populární a osvěžující koktejl, který se stal velmi oblíbeným mezi milovníky dobrého pití. Jeho svěžest a unikátní...
Úvod do světa pivovaru Kocour Pivovar Kocour je jedním z nejznámějších a nejoblíbenějších pivovarů v České republice. Jeho příběh je plný vášně k tradičnímu českému řemeslu vaření piva a touhy po inovaci a nových chutích. Založen v roce 2007, pivovar Kocour rychle získal si srdce místních obyvatel i turistů ze...
26. 06. 2023
Úvod do meruněk Meruňka je sladké a aromatické ovoce, které se vyskytuje zejména v teplejších oblastech. Toto ovoce obsahuje mnoho vitamínů, minerálů a antioxidantů, což z něj dělá prospěšné pro lidské zdraví. V tomto úvodu do meruněk se podíváme na historii a původ této ovocné lahůdky, její nutriční hodnoty a...
25. 06. 2023
Úvod do balkánského sýru Balkánský sýr je skupina sýrů s původem v balkánských regionech. Tyto sýry mají typickou chuť a texturu, které jsou charakteristické pro danou oblast. V této úvodní příručce se dozvíte více o různých druzích balkánského sýra a jak je správně používat v kuchyni. Od tradičního feta po...
24. 06. 2023
Úvod do značky koření Fuego "Zapomeňte na nudné a mdlé chuťové zážitky při vaření! Představujeme vám Fuego - značku koření, která přinese do vašich jídel ohnivou vášeň a naplní je neodolatelnou chutí. Nenechte se zmást jednoduchým designem obalu, uvnitř se skrývají složení natolik intenzivních a aromatických...
23. 06. 2023
"Úvod k neodolatelnému sladkému lákadlu - cokoládové buchtě: Znáte chuť dokonalého spojení nadýchaného těsta a lahodné čokolády? Připravte se na zážitek, který vám vykouzlí úsměv na tváři i po mnoha hodinách. Cokoládová buchta je ideálním způsobem, jak si dopřát sladkou tečku k večeři či obohatit rodinnou...
22. 06. 2023
Úvod do petržele jako druhu zeleniny Petržel je jednou z nejrozšířenějších zelenin na světě a její použití v gastronomii a medicíně je velmi rozmanité. Tato druh zeleniny je nejen chutná a aromatická, ale také plná vitamínů a minerálů. Pokud se chystáte začít s pečlivým výběrem tohoto superfoodu pro vaše jídla,...
21. 06. 2023
Popis bahníka jako druhu ryby Bahník je druh ryby, která patří do čeledi kaprovitých. Tato ryba má štíhlé a protáhlé tělo s drobnými šupinami a větším počtem kostí než jiné druhy kaprovitých ryb. Bahníci jsou obvykle menší velikosti – dorůstají v průměru 20–30 centimetrů, ale mohou vážit i několik set...
20. 06. 2023
Co je mučenka? Mučenka je druh koření, které se používá ve východní a střední Evropě již po staletí. Jedná se o mix rozemletých semínek z malé řepky (zvané také hořčičný chléb) a koriandru. Mučenka dodává jídlu pikantní chuť a vůni. Bývá běžně používána při vaření polévek, omáček, marinád nebo...
19. 06. 2023
Co je škrob? Škrob je významná součást mnoha potravin, které denně konzumujeme. Jedná se o polysacharid složený z molekul glukózy, které jsou propojené glykosidickými vazbami. V přírodě se škrob nachází zejména v semenech a kořenech rostlin, kde plní funkci zásobní látky. Po vaření nebo pečení se škrob změní na...
18. 06. 2023
Co je fenykl Fenykl, zvaný také medovice obecná, je druh koření a rostlina, kterou můžete najít v Evropě, Africe i Asii. Jeho hlavní charakteristiku tvoří sladká aroma s dotykem anýzu a lehce hořkým nádechem. Fenykl se nejčastěji používá při vaření jako dochucovadlo pro ryby, maso či zeleninu. Může být sušený nebo...
17. 06. 2023