Vejce do skla: Originální způsob, jak si pochutnat na snídani!

Vejce Do Skla

Úvod: Vejce do skla - nový trend v kuchyni

Vejce do skla je oblíbený pokrm z vajec, který se vaří přímo v malé sklenici. Tento trend se stává stále populárnější nejen v České republice, ale i po celém světě. Kromě svého originálního vzhledu, přináší vejce do skla také mnoho možností na variaci ingrediencí a podání, což ho činí ideálním pokrmem pro různé druhy stravování - od snídaňových řešení až po lehkou večeři. Pokud jste ještě neochutnali tento lahodný pokrm, je na čase si ho připravit doma!

Historie vejce do skla

Historie vejce do skla má kořeny hluboko v minulosti. Tento tradiční pokrm se podával jako snídaně a byl oblíbený zejména v chudších vrstvách společnosti. Tehdy se vejce vařila přímo ve sklenicích, které byly umístěny do hrnce s vroucí vodou.

S postupujícím časem se tento způsob vaření rozšířil do dalších zemí a stal se populárním po celém světě. Každá kuchyně má svůj vlastní recept na toto lahodné jídlo.

Dnes lze vejce do skla najít nejen v rodinných kuchyních, ale také v mnoha restauracích a kavárnách jako součást různých jídelních lístků. Tento jednoduchý, ale chutný pokrm stále milujeme a udržuje si své místo na stole i po staletích od jeho původního vzniku.

Příprava vejce do skla

Příprava vejce do skla není nic složitého. Stačí si připravit vajíčko, sklenici a vařící vodu. Nejprve sklenici naplníte vodou a postavíte ji na plotnu. Potom rozklepnete vejce do sklenice a necháte ho vařit přibližně tři minuty (doba vaření záleží na velikosti a preferencích). Hotové vejce je možné posypat solí a pepřem, přidat kousek másla nebo ho podávat se šustičkami. Tento jednoduchý recept je ideální snídani pro jednoho člověka.

Varianty receptů na vejce do skla

Zde jsou některé skvělé varianty receptů na vejce do skla, které si můžete vyzkoušet doma. Tyto jednoduché a chutné pokrmy jsou ideální pro rychlý a lahodný snídani nebo svačinu. Od tradičních až po moderní verze, určitě najdete něco, co zaujme vaše chuťové buňky!

Servírování vejce do skla

Servírování vejce do skla

Vejce do skla je lahodný pokrm, který se připravuje jednoduše a rychle. Stačí jen vařit vejce v malé sklenici nebo hrníčku a podávat s plátky čerstvého chleba.

Jak na to? Nejprve si připravte požadovaný počet sklenic nebo hrníčků. Do každého nádoby rozklepněte jedno vejce. Přidejte špetku soli a pepře podle chuti.

Sklenice nebo hrníčky postavte do hlubšího kastrolu a nasypte kolem nich vodu tak, aby byly vejce ponořené zhruba do poloviny. Přiveďte k varu a vařte 3-4 minuty (podle toho, jak pevné žloutky máte rádi).

Poté vezměte sklenice nebo hrníčky opatrně ven (použijte rukavici) a podávejte horké spolu s plátky chleba.

Vejce do skla je ideální pokrm na snídani, ale může být také skvělou volbou jako lehký oběd či večeře. Navíc je to originální způsob, jak servírovat vajíčka, který ohromí vaše hosty!

Závěr:

Vejce do skla jsou rychlým a jednoduchým způsobem, jak si pochutnat na proteinovém bohatství vajec. Stačí jen vložit vejce do sklenice, přidat několik dalších ingrediencí a dát vařit. Výsledkem je lahodné a zdravé jídlo vhodné k podání kdykoliv během dne. Takže neváhejte a vyzkoušejte tento originální pokrm i vy!

Publikováno: 22. 05. 2023

Kategorie: potraviny

Autor: Patrik Pavlica

Tagy: vejce do skla | pokrm z vajec, které se vaří v sklenici