Kopřivy: Zázrak z přírody plný využití, účinků na zdraví a receptů
Kopřivy (Urtica dioica) jsou rostliny, které by mohly být přehlíženy nebo dokonce považovány za nepříjemné buriny, ale ve skutečnosti...
Kopřivy (Urtica dioica) jsou rostliny, které by mohly být přehlíženy nebo dokonce považovány za nepříjemné buriny, ale ve skutečnosti...
Masticha je pryskyřice, která pochází ze stromu známého jako Pistacia lentiscus, jenž vizuálně připomíná olivovník. Ačkoli stromy...
Mojito je populární a osvěžující koktejl, který se stal velmi oblíbeným mezi milovníky dobrého pití. Jeho svěžest a unikátní...
Co je basa piv Basa piv je druh piva, které se vyrábí z kvasnicového koncentrátu. Tento proces se nazývá kvašení spodním kvasem a výsledkem je pivo s plnou chutí a bohatou pěnou. Basa piv je oblíbená volba mezi pivními milovníky, kteří ocení její jedinečnou chuťovou paletu a snadnou pitelnost. Pokud hledáte nové pivo ke...
14. 04. 2023
Úvod do tématu Olomouckých tvarůžků Olomoucké tvarůžky jsou tradiční český sýr, který se vyrábí již více než 500 let. Patří mezi nejznámější a nejoblíbenější pochoutky v regionu Olomoucka a staly se symbolem města Olomouce. Připravují se z kvalitního kravského mléka a mají silnou, charakteristickou chuť s...
14. 04. 2023
Co je surimi? Surimi je druhem mořských plodů, který se vyrábí z mletého masa ryb. Jedná se o japonskou specialitu, která se stala populární po celém světě. Surimi se používá k výrobě různých produktů, jako jsou například krabí tyčinky, rybí hot dogy nebo japonské rýžové suši. Jeho výroba probíhá za použití...
14. 04. 2023
Úvod do čokolády jako sladké dobroty "Pro milovníky sladkého neexistuje nic lepšího než čokoláda. Úvod do této lahodné pochoutky vám přiblíží historii, druhy a způsoby přípravy. Po tomto úvodu se vám bude lépe rozhodovat, jakou čokoládu si vybrat a za jakou příležitost ji podávat." Historie čokolády a její...
13. 04. 2023
Úvod do pecorina jako sýru z ovčího mléka Pecorino je vynikající sýr z ovčího mléka, který se tradičně vyrábí v Itálii. Pokud jste fanouškem sýrů, nechte se uchvátit chutí a vůní tohoto lahodného sýra. V této úvodní části se dozvíte více o pecorinu jako sýru z ovčího mléka, jeho historii a tradičním použití...
13. 04. 2023
Co je bobkovišeň a jak vypadá? Bobkovišeň je ovocný strom, který pochází z čeledi růžovitých. Jeho plody jsou kulaté až oválné bobule s hladkou nebo mírně chlupatou slupkou. Barva zralých bobulí se pohybuje od tmavě fialové po černou. Uvnitř se skrývá měkké dužnaté maso s jedlým semínkem uprostřed. Bobkovišeň se...
13. 04. 2023
Co je sambuca Sambuca je sladký, anýzový likér pocházející z Itálie. Tento destilát se vyrábí z různých surovin, například ze směsi kávy a cukru, či ze semínek anýzu. Sambuca je oblíbenou součástí zákusků a koktejlů v celé Evropě a široce se používá také jako digestivum. Pokud jdete poprvé na degustaci sambuca,...
12. 04. 2023
Úvod do nealkoholických nápojů Úvod do nealkoholických nápojů: Birell - zdravá alternativa pro milovníky piva Birell je oblíbeným nealkoholickým nápojem mezi lidmi, kteří si rádi dopřejí chutné osvěžení bez ovlivnění alkoholem. Tento lahodný nápoj se stává stále populárnějším nejen v České republice, ale i v...
12. 04. 2023
Úvod do tématu rajčete "Úvod do tématu rajčete" Rajče, nebo také rajské jablko, je oblíbenou a často konzumovanou zeleninou po celém světě. Patří mezi plody rostliny solanum lycopersicum a je charakteristické svou kulatou nebo oválnou tvarem, hladkou slupkou a šťavnatým dužnatým těstem uvnitř. Původně pochází z...
12. 04. 2023
Úvod k pizze pollo: Pizza pollo je lahodná pizza s kuřecím masem, která dokáže uspokojit chuťové pohárky i těch nejnáročnějších gurmánů. Kombinace křupavého těsta, šťavnatého kuřecího masa a skvěle vyvážených ingrediencí z ní dělají výjimečnou pochoutku, kterou si zamilujete již při prvním soustu. Pizze...
11. 04. 2023