Masticha: Tajemná pryskyřice z ostrova Chios
Masticha je pryskyřice, která pochází ze stromu známého jako Pistacia lentiscus, jenž vizuálně připomíná olivovník. Ačkoli stromy...
Masticha je pryskyřice, která pochází ze stromu známého jako Pistacia lentiscus, jenž vizuálně připomíná olivovník. Ačkoli stromy...
Kopřivy (Urtica dioica) jsou rostliny, které by mohly být přehlíženy nebo dokonce považovány za nepříjemné buriny, ale ve skutečnosti...
Mojito je populární a osvěžující koktejl, který se stal velmi oblíbeným mezi milovníky dobrého pití. Jeho svěžest a unikátní...
Historie značky Veuve Clicquot Historie značky Veuve Clicquot sahá až do roku 1772, kdy Philippe Clicquot založil malou vinutu ve městě Reims ve Francii. Po jeho smrti v roce 1805 převzala podnikové řízení jeho vdova Madame Barbe-Nicole Clicquot, která se stala průkopnicí výroby šampaňského. Díky jejím inovativním postupům a...
20. 05. 2023
Co je husí krk Husí krk je maso z části krku husy. Toto maso je charakteristické svou chuťovou jemností a výraznou aromatickou vůní, která je vyvolána obsahem tuku. Husí krk se využívá především k přípravě různých druhů pokrmů, jako například husí paštiky, pečeného masa nebo i polévek. Je bohatý na důležité...
20. 05. 2023
Úvod do problematiky jablka jako ovocného druhu Jablko je jeden z nejznámějších a nejoblíbenějších druhů ovoce po celém světě. Toto ovocné "kazatelství" se objevuje v mnoha kulturách a tradicích jako symbol plodnosti, prosperity a dokonce i hříchu. V této úvodní problematice se zaměříme na to, jak jablko získává své...
20. 05. 2023
"Úvod k osvěžujícímu nápoji beany zero 16 - neuvěřitelný chuťový zážitek bez kalorií!" Co jsou beany zero 16? Beany zero 16 jsou novým a inovativním nápojem, který se vyznačuje nejen svou osvěžující chutí, ale také tím, že má nulový obsah kalorií. Tento nápoj se vyrábí z běžných fazolí, které jsou bohaté na...
19. 05. 2023
Co je to LSA? LSA je zkratka pro směs lněných, slunečnicových a sezamových semínek. Tento výživný mix se stává stále populárnějším díky svému bohatému obsahu vlákniny, bílkovin a omega-3 mastných kyselin. LSA může být přidán do smoothie, jogurtu nebo müsli, nebo ho lze použít jako náhradu mouky v cukroví a...
19. 05. 2023
Úvod do problematiky chovu drůbeže "Úvod do problematiky chovu drůbeže: Slepice - pilíř českého drůbežářství." Tento podnadpis úvodní článku má za cíl přiblížit základní informace o chovu slepic v rámci českého drůbežářství. Načrtnutím historie a současného stavu oboru se ukáže, jak důležitou roli hrají...
19. 05. 2023
Popis vzhledu vodního melounu Popis vzhledu vodního melounu: Vodní meloun je kulovitého tvaru a má typickou zelenou kůru s nepravidelnými pruhovanými skvrnami. Může mít různé velikosti, obvykle se pohybují od 25 do 30 cm v průměru, ale někdy mohou být i o něco menší či větší. Po rozříznutí vodního melounu uvidíte...
18. 05. 2023
Úvod: Citronová poleva je osvěžující a svěží druh polevy, který se skvěle hodí k dortům, muffinům nebo jiným sladkostem. Jeho chuť je plná citronové kyselosti s lehkou sladkostí a je to perfektní doplněk pro vaše nejoblíbenější pečení. Pokud hledáte něco, co dodá vašim sladkým dezertům ten správný závan...
18. 05. 2023
Mes - sladká chuť měsíce Vítáme vás u našeho nejnovějšího receptu, kterým je mes neboli měsíční koláč. Tento sladký zákusek je oblíben nejen u dětí, ale i u dospělých a skládá se ze dvou vrstev krému a křehkého těsta. Pokud hledáte něco nového a originálního pro svou rodinnou večeři či oslavu, mes určitě...
18. 05. 2023
Úvod do svatojánských ořechů Svatojánské ořechy jsou lahůdkovým požitkem pro všechny, kdo ocení jemnou chuť svatojánského chleba. Tyto ořechy jsou nejen skvělou příchutí ke sladkým dezertům, ale mohou být také vynikajícím doplňkem pro různé druhy sýrů či salátů. Pokud se chystáte ochutnat svatojánské ořechy...
17. 05. 2023