Veuve Clicquot

Veuve Clicquot: Výjimečné šampaňské, které si zamilujete!

Historie značky Veuve Clicquot Historie značky Veuve Clicquot sahá až do roku 1772, kdy Philippe Clicquot založil malou vinutu ve městě Reims ve Francii. Po jeho smrti v roce 1805 převzala podnikové řízení jeho vdova Madame Barbe-Nicole Clicquot, která se stala průkopnicí výroby šampaňského. Díky jejím inovativním postupům a...

Husi Krk

Husi krk: Neotřelý kousek pro milovníky jemného masa

Co je husí krk Husí krk je maso z části krku husy. Toto maso je charakteristické svou chuťovou jemností a výraznou aromatickou vůní, která je vyvolána obsahem tuku. Husí krk se využívá především k přípravě různých druhů pokrmů, jako například husí paštiky, pečeného masa nebo i polévek. Je bohatý na důležité...

Jablko

Jablko - Královna ovocných zahrad

Úvod do problematiky jablka jako ovocného druhu Jablko je jeden z nejznámějších a nejoblíbenějších druhů ovoce po celém světě. Toto ovocné "kazatelství" se objevuje v mnoha kulturách a tradicích jako symbol plodnosti, prosperity a dokonce i hříchu. V této úvodní problematice se zaměříme na to, jak jablko získává své...

Beany Zero 16

Beany Zero 16: Nový osvěžující nápoj bez kalorií a cukru!

"Úvod k osvěžujícímu nápoji beany zero 16 - neuvěřitelný chuťový zážitek bez kalorií!" Co jsou beany zero 16? Beany zero 16 jsou novým a inovativním nápojem, který se vyznačuje nejen svou osvěžující chutí, ale také tím, že má nulový obsah kalorií. Tento nápoj se vyrábí z běžných fazolí, které jsou bohaté na...

Lsa

LSA - tajná zbraň pro zdravé stravování plné energie

Co je to LSA? LSA je zkratka pro směs lněných, slunečnicových a sezamových semínek. Tento výživný mix se stává stále populárnějším díky svému bohatému obsahu vlákniny, bílkovin a omega-3 mastných kyselin. LSA může být přidán do smoothie, jogurtu nebo müsli, nebo ho lze použít jako náhradu mouky v cukroví a...

Slepice

Slepice - nejen chutné, ale i zdravé maso pro vaši kuchyni

Úvod do problematiky chovu drůbeže "Úvod do problematiky chovu drůbeže: Slepice - pilíř českého drůbežářství." Tento podnadpis úvodní článku má za cíl přiblížit základní informace o chovu slepic v rámci českého drůbežářství. Načrtnutím historie a současného stavu oboru se ukáže, jak důležitou roli hrají...

Vodní Meloun

Vodní meloun: Osvěžení v podobě lahodného ovoce

Popis vzhledu vodního melounu Popis vzhledu vodního melounu: Vodní meloun je kulovitého tvaru a má typickou zelenou kůru s nepravidelnými pruhovanými skvrnami. Může mít různé velikosti, obvykle se pohybují od 25 do 30 cm v průměru, ale někdy mohou být i o něco menší či větší. Po rozříznutí vodního melounu uvidíte...

Mes

Vychutnejte si kousky nebe s měsíčním koláčem!

Mes - sladká chuť měsíce Vítáme vás u našeho nejnovějšího receptu, kterým je mes neboli měsíční koláč. Tento sladký zákusek je oblíben nejen u dětí, ale i u dospělých a skládá se ze dvou vrstev krému a křehkého těsta. Pokud hledáte něco nového a originálního pro svou rodinnou večeři či oslavu, mes určitě...